Kwaliteit

Jeugdhulp is geen kinderspel. Daarom stellen wij bijzonder hoge eisen aan onze organisatie en hulpverleners. Zo werken wij uitsluitend met hulpverleners die geregistreerd staan bij een erkend kwaliteitsregister, waardoor onze vakbekwaamheid verzekerd is. Alle hulpverleners beschikken over een afgeronde HBO en/of WO opleiding. Daarnaast zijn ze ‘post geschoold’ in de systeemtherapie, gezinsdiagnostiek en cognitieve gedragstherapie. En meerdere hulpverleners zijn gespecialiseerd in psychotrauma behandeling.

Cliënttevredenheid 2019
Behandelcentrum Zorgplein scoort voor het vierde jaar op rij hoog in het  cliënttevredenheidsonderzoek met een 8,9 voor begeleiding, een 8,7 voor behandeling en een 8,9 voor organisatie. Ouders en jongeren noemen hierbij als sterkste punten: Deskundigheid, veel disciplines onder één dak, snelle communicatie, betrokkenheid, prettige omgang met ouders en kind en meedenkend in passende oplossingen. 

Hoge effectiviteit 
Een hoge cliënttevredenheid gaat hand in hand met een hoge effectiviteit van zorgverlening. Bij namelijk 93,2% van de afgeronde behandeltrajecten in 2019 zijn alle doelen behaald.

Behandelmethodes
I.s.m. zorgpartners Connected Together en Context werken we onder meer met de volgende behandelmethodes: Infant Mental Health, Systeemtherapie, Psychotherapie, Cognitieve Gedragstherapie, Schematherapie, EMDR, WRITEjr, Narratieve Exposure Therapie, Imaginaire Exposure,  Relationele gezinstherapie (RGT), Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling (IAG), Denken + Doen = Durven, De dappere kat, Bedwing je dwang, Samen 1 Plan, Wraparound Care Model, Geweldloos verzet in gezinnen, 1 Gezin 1 Plan, Theraplay, preventieprogramma, gezinsgericht behandelprogramma, deeltijd behandelprogramma, verschillende soorten vaktherapie i.c.m. CGT, Signs of Safety, oplossingsgericht werken. De meeste van deze interventies staan bekend als goed/wetenschappelijk onderbouwd bij het Nederlands Jeugdinstituut en Movisie. 

Kwaliteit en wetgeving
Binnen Zorgplein wordt gebruik gemaakt van de behandelwijze zoals voorgeschreven in de landelijke protocollen/beroepscodes. De kwaliteit van zorg wordt onder andere bewaakt door bijscholing volgens de accreditatie van de onderstaande kwaliteitsregisters/beroepsverenigingen. Voor- en nametingen van het verloop van de zorgverlening gebeurt o.b.v. kwaliteitsinstrumenten. Onze zorgprofessionals hebben regelmatig intercollegiale toetsing in de vorm van intervisie en supervisie en scholen zich regelmatig bij. Tevens wordt de kwaliteit, zowel zorginhoudelijk als op het gebied van de bedrijfsvoering, regelmatig getoetst bij onafhankelijke senior organisatieadviseurs die dienen als ‘klankbord’ om de oprichters scherp te houden.

Aangesloten bij
Behandelcentrum Zorgplein is aangesloten bij SKJ, FVB, NVO, NVPMT, NVvMT, NVBT, RBCZ en NFG. Tevens is Zorgplein lid van branchevereniging kleinschalige zorg.

<< Terug naar Organisatie