Hoge cliënttevredenheid

Jeugdhulp is geen kinderspel. Daarom stellen wij bijzonder hoge eisen aan onze organisatie en hulpverleners. Zo werken wij uitsluitend met hulpverleners die geregistreerd staan bij een erkend kwaliteitsregister, waardoor onze vakbekwaamheid verzekerd is. Alle hulpverleners beschikken over een afgeronde HBO en/of WO opleiding. Daarnaast zijn ze ‘post geschoold’ in de systeemtherapie, gezinsdiagnostiek en cognitieve gedragstherapie. En meerdere hulpverleners zijn gespecialiseerd in psychotrauma behandeling.

NEN-EN-ISO9001 Kwaliteitsmanagementsysteem
Behandelcentrum Zorgplein voldoet aan de nieuwste ISO 9001 norm: ISO 9001:2015. Het ISO 9001:2015 is een internationaal geaccepteerde standaard voor kwaliteitsmanagement. Met het ISO 9001 certificaat wordt aangetoond dat wij voldoen aan cliënteisen en verwachtingen en dat continue verbeteren in onze organisatie geborgd is. 

Cliënttevredenheid 2020
Met gemiddeld een 8,7 voor behandeling en een 9,2 voor begeleiding scoort Behandelcentrum Zorgplein voor het vijfde jaar op rij hoog in het cliënttevredenheidsonderzoek. Ook als organisatie wordt Zorgplein uitstekend gewaardeerd met een 8,8. Ouders en jongeren noemen als sterkste punten:

“Persoonlijke benadering, transparantie, snel reageren, flexibiliteit, goede communicatie, luisterend oor.”
“Vakkundige en prettige mensen, met oprechte belangsteling. Breed aanbod met onderling overleg. Fijne locatie.”
“Gerichte persoonlijke benadering. Inleven in de cliënt en het duidelijk verwoorden. Motivatie overbrengen en enthousiast.”
“Dat onze dochter serieus genomen werd en de therapie goed geholpen heeft”
“Deskundig, goed contact, goede hulp, geen lange wachtrijen.”
“Het is fijn om elke keer hetzelfde gezicht te zien. Er zijn genoeg verschillende opdrachten te doen die passend zijn bij de zorgvraag. Goed dat er na de afronding nog gebeld wordt hoe het gaat.”.
“Een fijne rustige omgeving waar geduldig wordt omgegaan met de kinderen en de hele rest van het gezin.”
“Persoonlijke benadering en combinatie van verschillende therapieën.”
“Staan altijd klaar, denken mee.”
“Laagdrempeligheid, betrokkenheid en goede therapie.”
“Veel kennis in huis, goed geholpen.”

Hoge effectiviteit 
In 2019 zijn bij 93,2% van de afgeronde behandeltrajecten alle doelen volledig behaald. In 2020 had Corona een behoorlijke impact op cliënten en organisatie, desondanks scoort Behandelcentrum Zorgplein ook in 2020 hoog op effectiviteit: bij 89% van de afgeronde behandeltrajecten zijn alle doelen volledig behaald.

<< Terug naar startpagina