GezinsPMT

Bij GezinsPMT (Psycho Motorische Therapie) leren gezinsleden door middel van het doen en uitvoeren van opdrachten op een andere (actieve) manier met elkaar om te gaan. Dat kan voor sommige gezinnen een goede oplossing zijn als met elkaar praten lastig is of weinig effect heeft.

Wat is GezinsPMT?
Bij GezinsPMT wordt door middel van sport- en spelopdrachten gekeken op welke manier de gezinsleden met elkaar omgaan en hoe dat anders kan, zodat iedereen zich er prettiger bij voelt. Dit kan bijvoorbeeld door samenwerkingsopdrachten. Het gezin leert om samen een opdracht tot een goed einde te brengen en als gezin samen iets met elkaar bereiken. In de GezinsPMT komen verschillende onderwerpen aan de orde:

  • elkaar complimenten geven
  • luisteren naar elkaar
  • grenzen stellen
  • leren overleggen en onderhandelen

Doel
In de GezinsPMT gaat het erom dat de gezinsleden beter met elkaar leren omgaan. Ook is het de bedoeling dat gezinsleden meer plezier krijgen in het samen dingen doen, beter met elkaar kunnen praten, beter kunnen samenwerken en minder snel ruzie krijgen. Wat de gezinsleden leren, wordt daarna in een gesprek vertaald naar een „normale‟ situatie, bijvoorbeeld thuis of op school.

Praktische informatie
Ouder(s) en kind(eren) komen (meestal) wekelijks voor een sessie van een uur naar Zorgplein Dronten.

Vragen of aanmelden?
Voor meer informatie over PMT, klik hier. Heeft u vragen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. 

<< Terug naar “Zorgaanbod”