Naschoolse dagbehandeling

Wat is naschoolse dagbehandeling?
Naschoolse dagbehandeling is een naschoolse groepsbehandeling, waarbij kinderen en jongeren leren hoe ze om kunnen gaan met situaties die ze lastig vinden. We hebben daarbij contact met ouders en school.

Voor wie is naschoolse dagbehandeling?
Naschoolse dagbehandeling is voor kinderen en jongeren tussen 4 en 18 jaar die thuis en/of op school problemen ervaren en vast lopen in hun ontwikkeling.

Wat houdt het in?
Bij de naschoolse dagbehandeling krijgen kinderen en jongeren na schooltijd behandeling en ondersteuning. Alle handelingen zijn gericht op cognitieve gedragstherapie, met deze methode wordt het snelst gedragsveranderingen gerealiseerd. Ze leren nieuwe vaardigheden, zodat ze kunnen omgaan met moeilijke situaties. Samen kijken we waar een kind of jongere goed in is. En hoe hij/zij hier verder in wilt groeien. In een groep met andere kinderen of jongeren wordt op een positieve manier geoefend. Ze leren van elkaar tijdens verschillende activiteiten. Zo kunnen ze beter meedoen: thuis, op school, met vrienden en straks met werk.

Er zitten gemiddeld 4 kinderen of jongeren in een groep. Pedagogische hulpverleners (met minimaal een HBO zorgopleiding) ondersteunen bij de oefeningen en activiteiten.

Wat levert het op?
Kinderen en jongeren leren om te gaan met emoties en leren hoe ze zelfstandig problemen kunnen oplossen. Ze ontdekken wat ze leuk vinden en wat ze goed kunnen. Ze leren om voor zichzelf op te komen. En om aan te geven wat ze nodig hebben. Zo voelen kinderen en jongeren zich prettiger: thuis, op school en met vrienden.

Vragen of aanmelden?
Heeft u vragen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

<< Terug naar "Zorgaanbod"