Preventieprogramma

Hanzeweg 18 foto 2

Buitenlandse onderzoeken tonen aan dat 25 procent van kinderen met gedragsproblemen op latere leeftijd een gedragsstoornis ontwikkelt. Naast het feit dat het levensgeluk van deze kinderen ernstig verstoord kan worden, vergroot het onder meer de kans op een problematische schoolloopbaan en maatschappelijke carrière, moeizame relaties en psychopathologie in de volwassenheid.

Daarom preventie
Speciaal voor kinderen en jongeren met opkomende emotionele, sociale en gedragsproblemen heeft Zorgplein Dronten een preventieprogramma ontwikkeld dat gericht is op vroegtijdige signalering én directe behandeling. Zo kan er al binnen twee weken gestart worden, zonder dat een diagnose noodzakelijk is. Hoe eerder kinderen hulp krijgen, hoe groter de kans dat negatieve denk- en gedragspatronen nog doorbroken kunnen worden. Dit verkleint de kans dat de problematiek zich verder ontwikkelt en de (thuis)situatie escaleert. Bovendien kunnen zwaardere vormen van zorg hiermee worden voorkomen.

Vraag tijdig om hulp
Gedraagt uw kind zich anders dan normaal, is er sprake van spanning of lichamelijke klachten zonder medische redenen? Dan kan dit aanleiding zijn om hulp in te schakelen. Uitgangspunt van het programma is dat kinderen na afronding van het programma de bereikte doelen in het alledaagse leven kunnen vasthouden. Deze vorm van preventieve zorg is uniek in Nederland.

Vragen of aanmelden?
Heeft u vragen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. 

<< Terug naar "Zorgaanbod"