Kwaliteitszorg op maat

Jeugdhulp is geen kinderspel. Daarom stellen wij bijzonder hoge eisen aan onze organisatie en hulpverleners. Zo beschikt Zorgplein over een kwaliteitssysteem en werken we louter met hulpverleners die geregistreerd staan bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (of vergelijkbaar). Hierdoor wordt er extern toegezien op kwaliteit, toetsing en scholing, zodat de vakbekwaamheid verzekerd is. 

Deskundig
Alle hulpverleners beschikken over minimaal een afgeronde HBO en/of WO opleiding. Naast hun reguliere zorgopleiding zijn ze ‘post geschoold’ in de systeemtherapie, gezinsdiagnostiek en cognitieve gedragstherapie. Tevens zijn meerdere hulpverleners gespecialiseerd in psychotrauma behandeling. In het cliënttevredenheidsonderzoek 2018 scoort onze zorgverlening dan ook hoog met gemiddeld een 8,8 voor behandeling en een 8,9 voor begeleiding. 

Op maat
Bij het intakegesprek worden doelen opgesteld die aansluiten bij de hulpvraag en het draagvlak van de cliënt zelf. Tevens wordt er gezamenlijk gekeken naar het best passende hulpverleningsaanbod, waarbij de cliënt zich gehoord voelt en het vertrouwen heeft dat de hulpverlening goed bij hem/haar aansluit.

Laagdrempelig en benaderbaar
Als organisatie wordt Zorgplein in 2018 gewaardeerd met gemiddeld een 8,8. Als sterkste punten worden genoemd: Professionele organisatie, goede communicatie, snel tot de kern van de problematiek komen, persoonlijke aanpak, betrokkenheid, deskundig en fijne omgeving.

<< Terug naar startpagina