Werken bij Zorgplein

Begeleiders gezocht – inval/weekend/slaapdiensten/vakanties
Zorgplein Dronten is op zoek naar versterking voor vooral in weekenden (incl. nacht/avonddiensten) en vakanties, maar ook doordeweeks zijn er regelmatig uren beschikbaar. Lijkt het je geweldig om kinderen te begeleiden in het zichzelf ontwikkelen en hen weer toekomstperspectief te geven? Lees dan verder!

Wie zijn wij?
Zorgplein Dronten is een behandel- en begeleidingscentrum voor jeugd en gezin. Wij bieden hulp aan kinderen en jongeren met psychosociale klachten en gedragsproblemen, al dan niet met een LVB. De problematiek loopt uiteen van angsten, depressieve gevoelens, onrustig gedrag en boosheid tot aan hechtingsproblemen, ADHD en stoornissen in het autistisch spectrum. En omdat kind en ouders onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, biedt Zorgplein ook brede ouder- en gezinsondersteuning.

Ons multidisciplinaire team bestaat uit veertien enthousiaste collega’s, waarbij iedereen zichzelf mag én kan zijn. Door de “platte” organisatiestructuur en open bedrijfscultuur zijn onze communicatielijnen kort en is er veel ruimte voor eigen inbreng.

Functie
Als begeleider sta je stevig in je schoenen. Je geeft uitvoering aan de groepsbegeleiding van kinderen met gedragsproblemen en psychosociale klachten in de leeftijdscategorie van circa 6-11 jaar. Je begeleidt de kinderen conform het zorgplan en gebruikt de juiste interventies om gewenst gedrag te bekrachtigen, ongewenst gedrag uit te doven en nieuwe vaardigheden aan te leren. Je bent medeverantwoordelijk voor een goed pedagogische behandelklimaat en zorgt ervoor dat activiteiten dusdanig worden ingezet dat deze bijdragen aan de ontwikkeling/leerdoelen van de kinderen. Je neemt initiatief, bedenkt nieuwe ingangen en mogelijkheden en neemt besluiten waar nodig. Je draagt verantwoordelijkheid over een groep kinderen en daarbij over het verloop van de dag (m.b.t. rapportage, medicatie etc.) of slaapdienst.

Wat vragen wij van jou?

 • Je beschikt minimaal over een afgeronde MBO-4/ HBO zorgopleiding óf je zit in je laatste jaar HBO Social Work, MWD, SPH of Pedagogiek.
 • Een regelmatige beschikbaarheid in de weekenden (vanaf vrijdagavond t/m zondagmiddag) en schoolvakanties. In de zomervakantie (13 juli t/m 27 augustus) ben je minimaal 4 weken beschikbaar.
 • Daadkrachtige persoonlijkheid met een heldere en duidelijke manier van communiceren;
 • Je bent consequent en goed in staat om grenzen te stellen;
 • Goede sociale vaardigheden, zoals empathisch vermogen, tact, geduld en openheid.
 • Goede schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden t.b.v. rapportages.
 • Integriteit, respect, veiligheid en openheid vormen een grondhouding voor iedereen die werkt en verblijft bij Zorgplein Dronten.

Wij bieden 

 • Een uitgelegen kans om je verder te ontwikkelen binnen de Jeugdzorg.
 • Je komt te werken binnen een bijzonder leuk, dynamisch, multidisciplinair team met een uitdagende doelgroep.
 • Salariëring conform cao GGZ, afhankelijk van ervaring en opleiding.
 • Een oproepcontract met een duur van 1 jaar.

Enthousiast?
Stuur je CV met motivatie voor 1 mei naar personeel@zorgpleindronten.nl, t.a.v. Marijke Kloos (Directeur Zorg & Preventie). Twee meeloopmiddagen maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Meer informatie?
Neem dan gerust contact op met Marijke Kloos via 0321-763777.