Werken bij Zorgplein

VACATURE: SOCIAAL PEDAGOGISCH HULPVERLENER 16-24 UUR P/WEEK
Vanwege de sterke groei van onze organisatie zijn we op zoek naar versterking. Lijkt het je geweldig om kinderen en jongeren te begeleiden in het zichzelf ontwikkelen en hen weer toekomstperspectief te geven? Beschik je over een zorggerelateerde HBO-diploma én minimaal twee jaar ervaring als jeugdhulpverlener? Lees dan verder!

Wie zijn wij?
Zorgplein Dronten is een behandel- en begeleidingscentrum voor kinderen, jongeren en gezin. Wij bieden hulp bij psychosociale, psychiatrische en gedragsproblematiek, al dan niet met een LVB. Dit doen we op locatie, thuis en op school. De klachten lopen uiteen van depressieve gevoelens, angsten, onrustig gedrag en boosheid tot aan trauma, hechtingsproblemen, ADHD en stoornissen in het autistisch spectrum. En omdat kind en ouders onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, bieden wij ook brede ouder- en gezinsondersteuning.

We beschikken over een multidisciplinair team, waarbij iedereen zichzelf mag én kan zijn. Door de “platte” organisatiestructuur en open bedrijfscultuur zijn onze communicatielijnen kort en is er veel ruimte voor eigen inbreng.

Wat maakt ons bijzonder?
Complexe problematiek bij jeugd en gezin vraagt om een brede, multidisciplinaire aanpak. Daarom biedt Zorgplein Dronten alle zorgproducten onder één dak, van preventie, begeleiding, behandeling, kortdurend verblijf t/m specialistische GGZ. Dit doen we i.s.m. zorgpartners Connected Together (specialistische GGZ) en Context Flevoland (specialist in hechtingsproblematiek). Hierdoor zijn we in staat om nog beter aan te sluiten op de vraag en behoefte van kind, ouders en gezin.

Functieomschrijving
Als begeleider in de jeugdzorg sta je stevig in je schoenen. Je geeft uitvoering aan de groeps- en individuele begeleiding van kinderen (6-15 jr.) met gedragsproblematiek. Je begeleidt de kinderen conform het zorgplan en gebruikt de juiste interventies om gewenst gedrag te bekrachtigen, ongewenst gedrag uit te doven en nieuwe vaardigheden aan te leren. Je bent medeverantwoordelijk voor een goed pedagogische behandelklimaat en zorgt ervoor dat activiteiten dusdanig worden ingezet dat deze bijdragen aan de ontwikkeling/leerdoelen van de kinderen. Je neemt initiatief, bedenkt nieuwe ingangen en mogelijkheden en neemt besluiten waar nodig. Je draagt verantwoordelijkheid over een groep kinderen en daarbij over het verloop van de dag (m.b.t. rapportage, medicatie etc.).

Functie-eisen

  • Afgeronde HBO-diploma MWD, SPH, Pedagogiek, Social Work of vergelijkbaar.
  • Minimaal twee jaar werkervaring in het begeleiden en/of behandelen van kinderen/jongeren met psychosociale klachten en gedragsproblemen.
  • Voortgezette opleiding IAG is een pre (maar geen must).
  • Weekenden en slaapdiensten (alleen in het weekend) maken onderdeel uit van de functie.
  • Stabiele en daadkrachtige persoonlijkheid met een heldere en duidelijke manier van communiceren.
  • Je bent consequent en uitstekend in staat om grenzen te stellen.
  • Goede sociale vaardigheden, zoals empathisch vermogen, tact, geduld en openheid.
  • Goede schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden t.b.v. rapportages.
  • Integriteit, respect, veiligheid en openheid vormen een grondhouding voor iedereen die werkt en verblijft bij Zorgplein Dronten.
  • Geregistreerd bij een gangbaar kwaliteitsregister (bijv. SKJ) of je bent bereid om je in te schrijven.

Wij bieden
Een jaarcontract met vaste uren met uitzicht op een vast dienstverband. De functie is ingeschaald in FGW 40 cao GGZ. Vanwege ons brede zorgaanbod kan de functie (bij geschiktheid) uitgebreid worden met bijv. ouderbegeleiding, ambulante (thuis)begeleiding en/of deeltijdbehandeling. En om te kunnen blijven groeien als jeugdprofessional, stellen wij jaarlijks een persoonlijk budget beschikbaar voor scholing en opleiding. Daarnaast worden er regelmatig interne cursussen georganiseerd.

Enthousiast?
Stuur je CV en sollicitatiebrief voor 23 mei a.s. naar personeel@zorgpleindronten.nl t.a.v. Marijke Kloos (Directeur Zorg & Preventie). Twee meeloopmiddagen maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Meer informatie?
Neem dan gerust contact op met Marijke Kloos via 0321-763777.